Pregled in holesterol

Domov sem dobila vabilo na preventivni pregled. Seveda se s tem nisem obremenjevala, ker sem se počutila zdravo. Vseeno pa sem se na pregled odzvala, kajti dobro je vedeti, kakšno je vaše zdravstveno stanje. Ko sem bila na pregledu, je bilo vse v redu. Dala sem kri in vodo in so mi rekli, da bodo podatke glede teh izvidov javili zdravnici. Tako sem odšla iz ambulante dobre volje. Po dveh dneh pa me je poklicala zdravnica, da so prišli izvidi in da imam holesterol

 

Srednja leta in holesterol

Nikoli nisem imela težav glede tega, zato sem bila še kako presenečena, ko mi zdravnica to povedala. Preko telefona mi je predlagala tablete, ki pa jih jaz nisem hotela jemati. Ker je zdravnica že v mojem glasu slišala, da tablet ne bom jemala, mi je predlagala pregled pri njej. Tako sem prišla na pogovor glede holestrola. Vse mi je lepo razložila, kako tablete delujejo, kakšne holesterol imam in kakšne so lahko posledice, če ne bom jemala resno. Takrat sem videla, da moram nekaj narediti. Še vseeno sem se branila tablet, zato sva se dogovorili, da bom en mesec poskušala izboljšati svoj življenjski slog. Po enem mesecu bom ponovno naredila pregled in tako bova skupaj odločili, ali so tablete še potrebne. 

Pregled in holesterol

Seveda me je vprašala, če jem sladko in mastno. Lahko rečem, da sladko obožujem in da pojem kar nekaj salam in sira. Tako je zdravnica sklepala, da bi lahko izboljšala svoj holesterol s spremembno življenjskega sloga. Po enem mesecu, pa se žal moj holestrol ni tako izbojšal, da ne bi potrebovala tablet. Tako sem dobila tablete in po treh mesecih jemanja, sem imela normalen holesterol. Sedaj moram biti pazljiva, kaj jem in da se gibljem. Še dobro, da so me poklicali na preventivni pregled, kajti sama sem bila prepričana, da sem zdrava in da je moj holesterol super.